Programma Datum Tijd Locatie
Nocturne brengt het stuk: “ik wil je niet kwijt”. Over dementie. Door ouderen voor ouderen en hun familie, maar natuurlijk ook voor toekomstige zorgers. Zie: http://stichting-nocturne.nl/ 09 januari 2019 18:00 - 20:00 Nijmegen, Kapittelweg 33, C.152

Ziekte van Alzheimer, in de de volksmond dementie genoemd, grijpt in een snel tempo om zich heen. Iedereen kent wel een of meerdere personen die met deze ziekte te kampen heeft. Een sluipmoordenaar, die ernstig ingrijpt in het leven van zowel de patiënt maar zeker ook in dat van de mantelzorgers, slaat bij iedere betrokkene diepe wonden. Veelal over een lange reeks van jaren. De medische wetenschap spant zich al geruime tijd in om een preventieve oplossing voor dit ernstige ongemak te vinden. Men is op de goede weg, doch voordat het gewenste resultaat behaald wordt zijn we wellicht decennia verder.

In de tussenliggende periode is het voor de patiënt en zijn directe omgeving van groot belang dat men leert op de juiste wijze op het verschijnsel dementie te reageren. Voorlichting is hierbij een uiterst belangrijk middel. In het toneelstuk ‘ik wil je niet kwijt’ staat de positie van een dementerende vrouw centraal. Met name de reactie van haar omgeving en de door hen uiteindelijk gevonden oplossing in de omgang met deze vrouw, is uiterst verrassend.

Kenmerken

  • Maximaal aantal deelnemers: 85
  • Kwaliteitspunten: 5