Programma Datum Tijd Locatie
Online masterclass: Leven na NAH – wat kunnen we er mee? 05 juni 2020 09:30 - 11:00 online
Multi

LET OP: indien je eerder aan deze masterclass hebt deelgenomen op 17 april kun je je niet voor deze bijeenkomst inschrijven!!

Leven na NAH – wat kunnen we er mee?

Masterclass – Dr. Ton Satink – Lectoraat Neurorevalidatie / Opleiding ergotherapie

Niet aangeboren hersenletsel (NAH) verandert het leven op verschillende niveaus. Voorbeelden hiervan kennen we uit de praktijk, horen we via verhalen van getroffenen en kunnen we lezen in de literatuur.

Veranderingen zijn onder anderen zichtbaar in de manier waarop mensen na het NAH (nog) kunnen mee doen en participeren in de samenleving. Ook zien we vaak een verandering in de manier van uitvoering van dagelijkse activiteiten en zien we ook het effect van het NAH op zowel de lichamelijke, emotionele als cognitieve functies. Tot slot weten we uit onderzoek dat mensen met NAH vragen hebben die meer gaan over de betekenis van het leven. Het leven is niet meer zoals het was…


Als voorbereiding op de masterclass dien je onderstaande filmpjes te bekijken over NAH. Mocht je al kennis over NAH hebben, dan kun je het eerst filmpje overslaan.

  • NAH – feiten en getallen

https://www.youtube.com/watch?v=bjFsHvQf5PA

  • Jan vertelt over de gevolgen van een herseninfarct en wat begeleiding voor hem inhoudt

https://www.youtube.com/watch?v=ir6GIYrsUzk

  • Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop

https://www.youtube.com/watch?v=ICPOe3MbV40

  • Leven met de gevolgen van hersenletsel

https://www.youtube.com/watch?v=A0FmV64TEj4

Alvast goed om te weten: tijdens de masterclass willen we graag dat je jouw camera aanzet, omdat we van mening zijn dat dit belangrijk is voor een interactieve bijeenkomst en een gelijkwaardige sfeer. 

Kenmerken

  • Maximaal aantal deelnemers: 15
  • Kwaliteitspunten: 5