Programma Datum Tijd Locatie
Masterclass 'Zitten en positioneren' 15 januari 2019 13:00 - 14:30 Kapittelweg 33, A005
Ergotherapie
Fysiotherapie
Voeding & diëtetiek
Logopedie
Verpleegkunde

Wat is zitten?

Deze masterclass begint vanuit onze eigen zitproblematiek. De mens is tenslotte niet gemaakt om te zitten. Waarom zitten we? Wat willen we bereiken met zitten? Wat is goed zitten? Hoe lossen wij ons eigen zitprobleem op? Wat doen we bewust en wat gaat onbewust?

Na het beantwoorden van deze verschillende vragen gaan we wat dieper in op onze zit-anatomie. Wat voor functie heeft het bekken met betrekking tot zitten? Welke invloed heeft onze wervelkolom op zitten? Hoe staat het bekken in verbinding met de wervelkolom?

Wat als we de hele dag moeten zitten en ons lichaam zich moeilijk of niet meer kan aansturen? Wat voor problemen kunnen er ontstaan bij mensen in een rolstoel? Wat willen wij eigenlijk bereiken wanneer we iemand in een rolstoel behandelen, begeleiden en/of verzorgen? Deze vragen zullen behandeld worden.

Gastspreker: Carlos Kramer, Educatie & Advies Vicair BV

Carlos is verantwoordelijk voor het educatieprogramma van Vicair. Hij geeft cursussen en seminars over het onderwerp ‘Zitten en Positioneren'. Daarnaast verzorgt hij passingen en geeft advies omtrent zitten en positioneren.

 

Kenmerken

  • Maximaal aantal deelnemers: 180
  • Kwaliteitspunten: 5