Programma Datum Tijd Locatie
Lezing Zelfmoordpreventie 15 oktober 2019 19:30 - 21:30 Moeys A+B (r.96)
Multi

Zelfmoord, een woord dat menig mens afschrikt, maar een onderwerp dat steeds vaker maar ook een onderwerp dat steeds vaker in het nieuws is en wellicht ook wel meer aandacht behoeft.  

In 2017 zijn in totaal 1917 mensen om het leven gekomen door zelfmoord. Omgerekend betekent dit dat elke dag ongeveer 5 mensen in Nederland hun eigen leven nemen. De meeste zelfdodingen vinden plaats op middelbare leeftijd, maar er wordt een toename gezien onder jongeren. Als je in de zorg werkt, maar ook daarbuiten, kan je te maken krijgen met iemand waarbij suïcidaliteit speelt. Maar hoe ga je daar nou precies mee om?

Op dinsdag 15 oktober organiseert IFMSA-Nijmegen een lezing over zelfmoordpreventie. Tijdens deze lezing zal Lambert Michiels, klinisch psycholoog/aandachtsfunctionaris suïcidepreventie van Pro Persona, komen vertellen over de theoretische achtergrond van (para)suïcide. Daarnaast zal een ervaringsdeskundige spreken uit persoonlijke ervaring en uiteraard is er ook gelegenheid voor vragen. Ook zal een vrijwilliger van de crisislijn 113 Zelfmoordpreventie het woord nemen en komen vertellen over het werk bij 113 en do and don’ts in gesprekken. 

Tickets zijn te koop via volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeWbuw_c5dIF5wAELhfxEq3FzfIRetaiIxGPDJvMeuGwyXPQ/viewform?usp=sf_link

Kosten: €2,-

Datum: dinsdag 15 oktober

Tijd: 19:30-21:30

Plaats: Moeys A+B (r.96)

Kenmerken

  • Maximaal aantal deelnemers: 25
  • Kwaliteitspunten: 5