Programma Datum Tijd Locatie
Tijdens de dag van de excursie volg je één excursie. Welke dat wordt mag jij zelf kiezen? Wees er snel bij want VOL=VOL. Hieronder zie je tussen welke excursie jij kan kiezen. Aan - en afmelden tot en met 12 april! 24 april 2019 13:00 - 16:00 Afhankelijk van de keuze van excursie
Verpleegkunde

Helaas: aanmelden kan niet meer.

Dag van de Excursie

OM DE AANMELDING COMPLEET TE MAKEN (naast inschrijving in de Activiteitenkalender) OOK AANMELDEN VIA:https://goo.gl/forms/27AtxZLY4Ew2YrKZ2   Aan- en afmelden kan tot 12 april.

Spoedeisende hulp 

Daar komt weer een ambulance aan met loeiende sirenes, wat zou daar toch gebeurd zijn en wat gebeurd er als er een ambulance binnenkomt op de spoedeisende hulp? Altijd al een kijkje willen nemen op de spoedeisende hulp van het RadboudUMC? Dan is dit je kans. S.V.Plexus neemt je mee naar het Radboudumc. We beginnen de middag met een presentatie waar veel uitleg wordt gegeven over de spoedeisende hulp, daarna lopen we door naar het helidek waar je achter de ramen kan zien waar de helikopter land en wordt vervoerd naar de spoedeisende hulp. Mocht het niet heel erg druk zijn op de afdeling, mogen we ook een kijkje nemen op de afdeling. Worden jullie hier ook al zo enthousiast over net zoals wij?

LAB

Altijd al een kijkje willen nemen bij het LAB op het Radboudumc? Dan is dit je kans. Hier neemt S.V. Plexus een kijkje in het laboratorium. Hier krijgen wij een rondleiding door het lab en zullen ze vertellen over wat er gebeurd als er een buisje met bloed binnenkomt, over de verschillende etiketten etc. Ben jij al enthousiast geworden?

GHOR/Ambulance

Een van de excursies is naar de VGGM, de VGGM staat voor Veiligheid en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, dit is een hulpverleners organisatie waar onder andere de brandweer, ambulance en gemeentelijke gezondheidsdienst onder vallen. Ook de GHOR en de meldkamer behoren tot VGGM. De GHOR is een hulpverlenersorganisatie die wordt ingeschakeld tijdens rampen zoals een grote brand of een spoorwegongeval. Tijdens deze rampen en crisissen dragen zij de zorg voor de coördinatie, aansturing en regie van de geneeskundige hulpverlening. Hierbij werken ze samen met verschillende organisaties zoals: de ambulance, brandweer, politie, huisartsen, ziekenhuizen, slachtofferhulp en het Rode Kruis.  We gaan op woensdag 24 April een kijkje nemen binnen de muren van de trainingslocatie van VGGM in de gemeente Arnhem. Het programma gaat het als volgt uitzien: Er zal een presentatie plaatsvinden over ambulancezorg en de samenleving. Hierin wordt de zorgketen uitgelegd, waarbij voorbeelden worden gegeven van oproepen van de meldkamer tot aan de dienstverlening in de praktijk. Verder krijgen de deelnemers een virtual reality training van GHOR trainer Hierbij beleven ze hoe het is om als hulpverlener in een crisis- of rampsituatie te belanden. Ook zal er door een ambulanceteam, onder leiding van de manager Opleidingen, een reanimatie demo worden gegeven met alle factoren die hierbij een rol spelen (denk aan ABCDE training). Deze trainer geeft ook les op de HAN bij de minor High Care. 

PI VUGHT

De Penitentiaire Inrichting (PI) Vught bestaat uit één terrein van zo'n 30 hectare.

PI Vught is veel meer dan alleen een gevangenis. Het is een extra beveiligde inrichting voor stelselmatige daders met zeer intensieve specialistische zorg. Er is een penitentiair psychiatrisch centrum en een terroristen afdeling. 

Als hbo-v student kun je ook stage lopen binnen PI Vught. Ze maken op zeer veel verschillende vakgebieden gebruik van stagiairs.

In totaal zijn er negen verschillende regimes gehuisvest. Iedere afdeling heeft zijn eigen vaste bezoekuur. Maar speciaal voor de lustrumweek heeft s.v. Plexus de mogelijkheid om een hele middag op bezoek te gaan! Het programma gaat er als volgt uitzien:

12.30 uur:                           Ontvangst met koffie/thee.

13.00  - 14.00 uur:            Presentie PI Vught en afdeling Zorg

14.15 – 15.15 uur:            Presentatie Drugs

15.15 – 16.15 uur:            Bezoek afdeling (onder voorbehoud)

16.15 – 16.30 uur:            Einde programma

Mortuarium

Wat gebeurt er als iemand is overleden op de afdeling binnen een ziekenhuis? Welke tradities/gewoontes hebben verschillende culturen bij de verzorging van een overledene? Wat als iemand is gestorven aan een niet-natuurlijk dood, wat doen ze dan? Antwoorden op deze vragen krijg je, als je een bezoek brengt aan het mortuarium van het Radboudumc. Hier krijg je een middag een rondleiding door het mortuarium, de ontvangstruimte, etc.

Kenmerken

  • Maximaal aantal deelnemers: 100
  • Kwaliteitspunten: 10