Borstkankerdag 2018_

Op woensdag 3 oktober 2018 organiseert het Instituut Verpleegkundige Studies (IVS) en het Instituut Paramedische Studies (IPS) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), in samenwerking met de Borstkankervereniging Nederland (BVN), de jaarlijkse Borstkankerdag met als thema Erfelijkheid en preventie van borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. De wetenschap over borstkanker ontwikkelt zich in rap tempo. Wij weten steeds meer over het onstaan van (borst)kanker en erfelijke factoren daarbij. Dit heeft consequenties voor de preventie en deze preventieve activiteiten hebben weer consequenties voor het leven van de betreffende “patiënt”. Denk daarbij maar aan preventieve borstamputatie. Buiten de impact op de patiënt zelf is er een impact op de directe (gezins)omgeving, de mantelzorgers en de paramedische en verpleegkundige hulpverleners.

Dit symposium bevat twee plenaire lezingen, waarna de deelnemers kunnen kiezen uit verschillende workshops die verschillende aspecten van de zorg betreffen.

Deelname aan het symposium is gratis en toegankelijk voor borstkankerpatiënten, familieleden en mantelzorgers, studenten en medewerkers van de HAN, praktijkbegeleiders en andere belangstellenden.

Inschrijven voor de Workshops gebeurt op de avond zelf.

Overzicht workshops:

Workshop

Naam

Lokaal

Mindfulness bij kanker 

Rinie van den Boogaart

B202

“Tropenjaren”, borstkanker en het jonge gezin.

Grietje Martens

B203

De rol van de patholoog bij borstkanker.

Peter Bult

B301

Lichamelijke bijwerkingen van de medische behandeling en hoe hier mee om te gaan. (onderzoek door promovenda mbt patiënten met borstkanker (link onderzoek en de praktijk)

Janine Hidding ism Carien Beurskens

B204

De werking van het Marikenhuis

Yvon ten Brummelhuis/  Els Poels/ Gina Beijen

B205

Rouw bij kinderen

Jacqueline Theunissen

B206

Borstkanker en MRI mamma: wanneer wel, wanneer niet?

Roel Mus

B302

"Leven na kanker" een ervaringsdeskundige vertelt…

Judy Middelkoop

B303


 

 

  • Multi